Metoda First Step

final2

Timpul zboară și din nou a trecut mult timp de la ultima mea postare. S-au întâmplat foarte multe de atunci, Josua nu a fost încă operat pentru că a fost bolnav, dar tocmai am incheiat o săptămână de terapie cu un terapeut de la First Step Tel Aviv.
Dumnezeu nu ne lasa niciodată și ne arată acest lucru în fiecare zi. Mă uimește de fiecare dată, cum trimite El informațiile corecte, la momentul potrivit, prin oamenii potriviți. Nu am căutat niciodată această terapie pentru Josua, nici măcar nu știam că exista o astfel de terapie până când Dumnezeu și-a facut simtita prezența și planul Său.
Viața noastră cu Josua era bună, am avut rutina noastră care a funcționat bine pentru noi, dar am realizat că nu a făcut nici un progres de mult timp, așa că ne-am gandit sa incercam. De acolo, toate ușile s-au deschis surprinzător de repede. Aceasta a fost pentru noi confirmarea că aceasta este calea pe care trebuie sa mergem.
Ce este First Step ?
Primii doi ani din viata copilului sunt una dintre cele mai importante etape ale dezvoltării sale. Metoda First Step a fost dezvoltată de Shai Silbebusch, pentru a oferi parintilor indrumarea necesara pentru dezvoltarea copiilor în această etapă. First Step vă ajută să creați mediul inconjurator potrivit, astfel încât bebelușul să se dezvolte pe deplin și în mod corespunzător.
Metoda First Step oferă, de asemenea, un program intensiv pentru familiile care au copii cu nevoi speciale. Este un proces intensiv, care dureaza intreaga zi. Scopul lor este de a oferi o agenda diferita, care va ajuta copilul sa invete si sa se dezvolte in majoritatea orelor din zi.
Ei oferă deasemenea terapii pentru copiii cu sindroame genetice, leziuni cerebrale, tulburări de autism și de comunicare, întârzieri și tulburări motorii, tonus muscular scăzut, epilepsie, tulburări de alimentație severă și ADHD.
Chiar dacă un copil este născut invalid, un copil nu rămâne neapărat limitat pentru viață. Când se dau stimulii potriviți, creierul răspunde și poate reorganiza rețeaua conexiunilor sale.
Pentru cei care sunt interesați de această metodă si doresc mai multe informatii, aici linkul:

First Step

Prima noastră săptămână de terapie a avut loc în Germania, la noi acasa. Sarit a fost o terapeuta uimitoare, rabdatoare, înțelegătoare și foarte prietenoasa.
A fost o săptămână foarte intensă, dar care a meritat pe deplin. Am învățat o mulțime de lucruri noi, cum să ne ocupăm de Josua în viața noastră de zi cu zi și cum să-l încurajăm să facă singur unele lucruri si sa intervenim doar daca devine frustrat, cum să-l ținem astfel încât să-l încurajăm să-și țină capul. Am învățat cum să-l scoatem din propria sa lume, astfel încât el să se poată conecta la mediul inconjurator. Sarit ne-a arătat cum să-l calmăm cand suntem într-un loc aglomerat și el devine agitat.
După câteva zile, Josua a inceput sa isi controleze deja mai bine mișcarea capului. Acum mănâncă singur snackurile, cum ar fi biscuiți si pufuleti, ceea ce inainte nu putea. El se bucură de fiecare mușcătură și este foarte fericit ca poate să mănânce singur. A inceput sa comunice mai bine cu noi și să ne spună dacă ceva îl deranjează. Cu aceasta terapie, il vedem pe Josua dintr-o altă perspectivă și înțelegem mai bine comportamentul lui. Au fost  multe schimbări pozitive după un timp foarte scurt și sperăm să vedem inca mult mai multe schimbari de la el.
Așteptăm cu nerăbdare următoarea sesiune care este deja planificată și va avea loc in Tel Aviv.
Dragostea nu renunta niciodata, crede totul, este intotdeauna plina de speranta .

~ 1 Corinteni 13: 7 ~

final

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s