Rugati-va neincetat

image1

Romani 12: 12
” Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune.”
1 Tesaloniceni 5: 16-18  “Bucurati-va intotdeauna. Rugati-va neincetat. Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi.”

Bucurie, rabdare, rugaciune, multumire… am meditat mult in ulitmele saptamani la aceste versete si un lucru pe care l-am invatat in ultimul an, este ca mai bine te pui sa te rogi, decat sa te lasi coplesit de griji.

img_3302
Ne bucuram foarte mult ca de 2 saptamani, Josua mananca 2 mese de mancare pe zi si ca a facut mici progrese cu sustinerea capului. Inca nu si-l tine singur, insa il controleaza mult mai bine. Doctorul a spus ca a evoluat frumos fata de data trecuta de cand l-a vazut.Consideram orice progres, cat de mic, o victorie. Binenteles ca nici tristestea nu dispare de tot. De multe ori sunt pusa in situatii cand ma gandesc cum ar fi fost viata daca Josua era sanatos. Acum la aproape un an, ar fi fost deja mult mai independent decat e acum, pe toate planurile. Gandurile vin dar in acelasi timp, de fiecare data si atingerea Lui Dumnezeu care ma linisteste. E important sa ne oprim in a privi ce am pierdut si sa privim inainte la ce va veni, cu bucurie. Cea mai mare schimbare pe care a facut-o Josua a fost in inimile noastre si am observat ca aceste momente de slabiciune in care ne indoim, vin tot mai rar.
Rabdarea e un lucru cu care ne confruntam foarte mult de cand s-a nascut Josua. Ne trebuie rabdare  in toate lucrurile, cu mancatul, cu noptiile nedormite, cu progresele care vin foarte incet, cu diagnosticele…nimic nu e concret in cazul lui…pe toate planurile trebuie sa avem rabdare sa vedem cum va evolua.
Motive de rugaciune pentru Josua avem multe, si mulutim fiecarei persoane care ne poarta in rugaciune. Saptamana trecuta a fost facut un EEG si rezultatul nu a fost chiar cum trebuie. Convulsii vizibile nu are, ne rugam sa nici nu apara si in 3 luni trebuie sa mergem la urmatorul EEG. Un lucru pe care l-am invatat, este sa nu ma mai stresez cand primesc o asemenea informatie. Oricum nu pot sa schimb nimic, tot ce pot face este sa ma rog pentru el ca Dumnezeu sa il fereasca de epilepsie.

img_3757
Daca cineva are pe inima sa se roage pentru Josua, aici aveti cateva motive de rugaciune :
– sa ii creasca capul
– sa isi tina singur capul, ca ii tot pica in spate
– sa i se dezvolte muschii
– sa i se dezvolte creierul asa cum trebuie astfel incat sa ne inteleaga si sa poata vorbi.

 

 

Marcu 11:24
” De aceea vă spun că, orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea. “

img_3328

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s