Povestea noastra

img_6684

Matei 28: 5-9

5 Dar îngerul a luat cuvântul şi a zis femeilor: „Nu vă temeţi, căci ştiu că voi căutaţi pe Isus, care a fost răstignit.
6 Nu este aici; a înviat, după cum zisese. Veniţi de vedeţi locul unde zăcea Domnul
7 şi duceţi-vă repede de spuneţi ucenicilor Lui că a înviat dintre cei morţi. Iată că El merge înaintea voastră în Galileea; acolo Îl veţi vedea. Iată că v-am spus lucrul acesta.” 8 Ele au plecat repede de la mormânt, cu frică şi cu mare bucurie, şi au alergat să dea de veste ucenicilor Lui. 9 Dar iată că le-a întâmpinat Isus şi le-a zis: „Bucuraţi-vă!” Ele s-au apropiat să-I cuprindă picioarele şi I s-au închinat.

Am stat mult pe ganduri daca sa scriu acest blog sau nu.

Cand am citit acest pasaj din biblie am realizat ca Dumnezeu a ales aceste femei ca sa mearga Sa duca vestea mai departe. El le-a ales pe ele ca sa fie cele care duc vestea! Au plecat cu frica, dar si cu mare bucurie !

Asa pornesc si eu acest blog , pe de o parte cu frica, gandindu-ma ce vor zice unii, dar si cu mare bucurie, ca lumea sa vada ce mare este El in orice situatie.
Chiar daca Dumnezeu poate nu va schimba circumstantele si problemele din viata noastra, El ne-a schimbat inima fata de aceste probleme.

Nu zic ca nu e greu, de multe ori e foarte greu si simtim ca nu mai avem nici o putere fizic si emotional. Normal ca sunt si momente cand incepi sa te indoiesti si momente cand iti vine sa plangi . Dar cel Mai important e ca Dumnezeu de fiecare data aduce incurajare si mangaiere.

Am creat acest blog, pentru a putea impartasi povestea si viata noastra cu Josua.
Am speranta ca Dumnezeu va folosi povestea lui si a noastra, pentru a atinge vieti si a incuraja pe altii care trec prin acelasi lucru.

Totul a inceput in iunie, cand am aflat ca sunt insarcinata! Am fost cei mai bucurosi ! Fiind deja a treia sarcina, saptamanile parca zburau. De la inceput Domnul a pus adanc in inima
mea sentimentul ca Josua va fi special,ca va fi un luptator pentru imparatia Lui. (Josua- inseamna Dumnezeu este salvarea mea).
Saptamanile treceau si incepeam sa am un sentiment ciudat, ca si cum ceva nu e in regula, insa la fiecare vizita la Doctor totul era ok.
In saptamana douazeci si ceva lucrurile au inceput sa se schimbe ! Uitandu-se doamna doctor mai atenta la creier, a vazut ca ventriculele sunt largite si capul era mai mic decat ar fi trebuit . Am simtit cum se darama totul in jurul meu … si totusi… adanc in inima mea stiam ca acest moment va veni. Am realizat ca prin nelinistea pe care o aveam, Dumnezeu a incercat sa ma pregateasca pentru ce a urmat.
Dupa aceste vesti , au inceput o serie de analize, ecografe, presupuneri… Insa nimeni nu stia si nu ne putea zice exact ce este sau cum il va influenta pe Josua.

A venit ziua de 12. Februarie 2016 , cand si-a facut aparitia minunea noastra. 3.320 g ; 49 cm si 33 cm la cap.

S-a adaptat mai greu la mediu, nu Ii placea sa fie atins si nu si-a deschis ochii deloc timp de trei saptamani. Cinci zile a stat pe sectia pentru copii in timp ce eu eram in salon singura, fara baby.

Sentimentele mele oscilau intre bucurie si tristete.

Cand am plecat acasa din spital am primit diangosticele de microcefalie, hipotonie de muschi, microcorneea si microophtalmus.( in spatele unui ochi este vizibila o malformatie care merge pana in creier)

Dupa 2 saptamani am fost la control la ochi. Doctorii spun ca nu va vedea deloc cu un ochi si cu celalalt, va diferentia doar lumina si intuneric. Din cauza ca are capul prea mic, nu stim in ce masura il va afecta mintal. Hipotonia… nu stim nici aia inca cum il va influenta, insa are 8 luni, nu isi tine inca capul si nu poate sta in fund. Facem zilnic kinetoterapie si face progrese mici.

A fost testat pentru CMV, Zika , fibroza cistica, trisomie 9,13 si 18. Multumim Lui Dumnezeu ca nu are nici una din astea.
Doctorii presupun ca totusi este ceva genetic si momentan asteptam rezultatele genetice.

La inceput ne-a fost frica, am fost panicati, ne-am pus mii de intrebari gandindu-ne la viitor.
Cum va fi ? Ce Vom face ? Am plans saptamani intregi intrebandu-l pe Dumnezeu de ce ? De ce tocmai noi ? Am cautat persoane care trec prin acelasi lucru.

Pe aceasta cale vreau sa multumesc si tuturor care s-au rugat si inca se roaga pentru noi ! Rugaciunile voastre si sustinerea tuturor prietenilor si a bisericii in care suntem a insemnat foarte mult!
Am avut o perioada cand nici nu ma puteam ruga, dar au facut-o ceilalti pentru noi si va multumim enorm pentru asta !

In momentul de fata ne merge foarte bine.
Josua e un copil foarte linistit, bucuros si iubitor! Ne cunoaste deja la toti vocile. Se bucura de fiecare in parte si e cel mai fericit cand mami , tati sau fratiorii lui se joaca cu el ! Adora sa fie pupacit.

Suntem convinsi ca Dumnezeu are un scop pentru orice. In cele 8 luni cate are Josua acum, a adus mai multi oameni pe genunchi decat altii intr-o viata. Il iubim atat de mult !
Credem intr-un Dumnezeu atotputernic care face minuni si ne rugam ca sa faca o minune si in viata lui Josua sa il faca sanatos.
Il va vindeca ? Nu stim , dar stim ca planul Lui este perfect asa cum e, infiderent de ce va hotara Dumnezeu.
In orice situatie , in orice problema ,putem sa ne plangem de mila sau putem sa il glorificam pe El . Noi vrem sa il glorificam.

Nu am ales noi ca aceasta sa fie povestea noastra, insa Dumnezeu ne-a ales pe noi . Pe langa toate grijile si toate greutatile, suntem onorati sa fim parintii lui Josua ! Prezenta lui a umplut casa noastra de iubire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s